Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش آخرین نیوز از مهر، نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل پیرامون ناآرامی های اخیر در ایران بدون کسب نتیجه ای پایان یافت.

نماینده قزاقستان به عنوان رئیس این نشست در سخنرانی آغازین گفت که «تظاهرات در ایران یک موضوع داخلی است و ارتباطی به شورای امنیت ندارد».

«فرانسوا دلاتره» نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز در این نشست گفت: «برجام یکی از محورهای ثبات در منطقه خاورمیانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما بایستی کاملاً به تعهداتمان مندرج در برجام پایبند بمانیم».

دلاتره با تأکید بر اینکه روند تغییر در ایران باید از داخل آغاز شود، اظهار داشت: «باید درباره برنامه موشک‌های بالستیک با ایران گفتگو کنیم و درباره مسائل منطقه ای هم باید گفتگوهای شفافی داشته باشیم».

وی در ارتباط با ناآرامی های اخیر در ایران گفت که «از دولت ایران می‌خواهیم در مقابله با تظاهرات‌ آرامش و خویشتنداری خود را حفظ کند. ایرانیان باید بتوانند به صورت مسالمت‌آمیز تظاهرات کنند و صدای آنها شنیده شود. ما باید هوشیار باشیم و نباید از این تظاهرات در راستای منافع شخصی خود استفاده کنیم».

نماینده فرانسه همچنین تأکید کرد: «با آنکه حوادث اخیر ایران نگران‌کننده هستند؛ به خودی خود تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی بشمار نمی روند».

نماینده بولیوی نیز در این نشست، با هشدار علیه تلاش برای تغییر حکومت در ایران، خواستار احترام به حق حاکمیت کشورها شد. وی در این باره گفت: «بررسی مسائل داخلی ایران در حیطه اختیارات شورای امنیت نیست. اما آمریکا شورای امنیت را به ابزاری سیاسی بدل کرده تا به موضوعاتی بپردازد که برای صلح و امنیت بین‌المللی تهدیدآمیز نیستند. برگزاری این نشست نشانه خوبی نیست و ما دخالت در امور ایران را محکوم می کنیم».

«متیو رایکرافت» نماینده انگلیس نیز در این نشست با اشاره به اینکه لندن روند تحولات در ایران را دنبال می کند، گفت: «از حکومت ایران می‌خواهیم به تعهدات حقوق بشری خود عمل کند».

وی در اظهارات مداخله جویانه خود مدعی شد که نگرانی‌های حقوق بشری انگلیس (!) در خصوص ایران، فراتر از حوادث و اعتراضات اخیر است و بنابراین از ایران خواست که به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد امکان دسترسی به این کشور برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر را بدهد!

رایکرافت با ادعای واهی حمایت ایران از تروریسم (!) مدعی شد که «برنامه‌های امنیتی ایران گاهی اوقات به نحوی دنبال می شود که برای سایرین تهدیدآمیز است!»

نماینده انگلیس در پایان اظهارات خود با اعلام پایبندی این کشور به برجام، از پایبندی تهران به این توافق استقبال کرد.

نماینده کویت در سازمان ملل نیز در این نشست با تأکید بر اینکه جامعه بین‌المللی در پرداختن به مسائل ایران باید از پیامدهای فاجعه‌بار بهار عربی و سوریه درس عبرت بگیرد، اظهار داشت: «ایران همسایه ‏کویت است و ثبات و امنیت ایران، ثبات و امنیت منطقه و جهان است.‏ اما موضوع تظاهرات در ایران موضوعی نیست که به مسائل جهانی و خاورمیانه مربوط باشد».

نماینده سوئد در سازمان ملل نیز با تأکید بر حفظ و اجرای صحیح برجام، متذکر شد که «مسائل حقوق بشر را باید از اجرای برجام جدا کرد. سوئد و اتحادیه اروپا از برجام حمایت می کنند و آن را برای ثبات جهانی مهم می دانند».‏

نماینده هلند نیز گفت که «به نظر می‌رسد اکنون اوضاع در ایران آرام شده است. امیدوارم که ثبات بیشتری حاکم شود».

نماینده لهستان نیز با اشاره به قابلیت ایران برای ایفای نقشی سازنده در برقراری صلح و ثبات در منطقه، از ایران و سایر کشورهای منطقه خواست در جهت کاهش تنش ها در منطقه با یکدیگر گفتگو و ‏همکاری کنند.

نماینده جمهوری گینه استوایی نیز بررسی مسائل حقوق بشری را در صلاحیت شورای امنیت ندانست و تأکید کرد که «با توجه به اینکه اوضاع ایران به صلح و امنیت منطقه ای مربوط نمی‌شود، بررسی وضعیت حقوق بشر در این کشور نیز در صلاحیت شورای امنیت سازمان ملل قرار نمی گیرد. این مسائل بایستی در مکانیسم‌های مرتبط مانند کمیته سوم بررسی شوند».

نماینده چین در سازمان ملل نیز در این نشست گفت: «تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشورها باید محترم شمرده شوند. مسائل داخلی کشورها نباید در شورای امنیت مورد بحث قرار گیرند». وی بر حل مشکلات منطقه ای از طریق گفت و گو و احترام به حق حاکمیت کشورها تأکید کرد.

اما «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل بار دیگر مدعی شد که «معترضان در ایران خواستار توقف حمایت حکومت ایران از تروریسم شده‌اند» و اینکه «دولت آمریکا در کنار معترضان ایران است. ما ساکت نخواهیم بود. سال ۲۰۰۹، دنیا در حمایت از معترضان ایران منفعل عمل کرد، اما این بار ساکت نخواهیم ماند».

در نهایت، نماینده روسیه در سازمان ملل با رد اظهارات همتای آمریکایی خود پیرامون ایران گفت: «برای همگان روشن است برنامه‌ای که امروز در دستور کار شورای امنیت قرار گرفت، ارتباطی با صلاحیت و وظایف محوله این شورا ندارد. آمریکا نباید این شورا را تضعیف کند. خوشبختانه پیام‌های آمریکا باعث همبستگی مردم ایران شد».

وی خطاب به نیکی هیلی گفت: «شما به جای آنکه انرژی شورای امنیت را صرف مسائل افغانستان، سوریه و لیبی کنید، آن را برای پرداختن به مسائل داخلی کشورها صرف می‌کنید. حال که اوضاع داخلی ایران به حالت عادی برگشته است، چرا این جلسه باید برگزار شود؟»

نماینده روسیه در سخنانی طعنه آمیز با اشاره به حوادث فرگوسن و میسوری و یا جنبش وال استریت در آمریکا گفت که «طبق منطق مقامات واشنگتن، شورای امنیت باید پس از وقوع این رویدادهای داخلی در آمریکا نشست اضطراری برگزار می کرد!»

وی در ادامه خاطرنشان کرد که «دلیل برگزاری این نشست اضطراری، حقوق بشر یا سرکوب اعتراضات نیست؛ بلکه این نشست تلاشی پنهان برای تضعیف برجام است. آمریکا تدابیری به کار گرفته است که ناقض حقوق بین‌الملل هستند. آیا شما [آمریکا] ابزاری به غیر از تحریم ندارید؟!»

نماینده روسیه همچنین علیه مداخله در امور داخلی ایران هشدار داد.

‏لازم به ذکر است که «غلامعلی خوشرو» نماینده دائم ایران در سازمان ملل در واکنش به برگزاری این نشست و اظهارات نمایندگان کشورهای عضو این شورا گفت: «دستان عناصری خارج از ایران در حوادث اخیر آشکار بود: تحریک به آشوب شامل مواردی همچون ترغیب مردم به استفاده از کوکتل مولوتوف، تصرف انبار مهمات و قیام مسلحانه شد».

این دیپلمات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران همچنین اقدام نماینده آمریکا برای طرح موضوع آشوبهای اخیر ایران در این نشست را سوءاستفاده از قدرت خواند.

 

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۵۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا مانع حضور نماینده روسیه در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل شد

معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت آمریکا از اعطای روادید به نماینده روسیه جهت شرکت در چهل و ششمین نشست کمیته اطلاعات مجمع عمومی سازمان ملل خودداری و با این اقدام مشارکت روسیه را تضعیف کرد.   به گزارش ایسنا، «دیمیتری پولیانسکی»، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل طی نشست این کمیته بیان کرد: «مجبوریم یک بار دیگر سخنرانی خود را در کمیته اطلاعات با این واقعیت شروع کنیم که طرف آمریکایی همچنان از میزبانی مقر سازمان ملل متحد سوء استفاده می‌کند.»   خبرگزاری تاس به نقل از معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نوشت: «بار دیگر، حضور روسیه در چهل و ششمین جلسه کمیته اطلاعات مجمع عمومی سازمان ملل به دلیل اقدام ایالات متحده درخصوص عدم صدور روادید، تضعیف شد.»   این دیپلمات روسی افزود: «مسکو امیدوار است که وضعیت کنونی به طور کلی اصلاح شود.»   پولیانسکی در قسمت دیگری از اظهاراتش با اشاره به «اقدامات تروریستی اوکراین» بیان کرد: «قتل عمدی و وحشیانه روزنامه‌نگاران روسی – که از طریق ابزارهای تروریستی انجام شده‌اند – به نمایشی افراطی درباره عدم تحمل سایر دیدگاه‌ها بدل شده است. در همین حال، کی‌یف رسما و علنا دخالت خود در این جنایات را مطرح می‌کند.»   وی تاکید کرد: «دست‌نشانده‌های غربی از قصد چشم خود را بر روی همه این جنایات کی‌یف می‌بندند.»   دیمیتری پولیانسکی در میان خبرنگاران روسی که «ترور» شده‌اند به «داریا دوگین» اشاره کرد؛ خبرنگار، مفسر سیاسی و دختر «الکساندر دوگین» متحد رئیس‌جمهور روسیه که در جریان بمب‌گذاری در خودروی شخصی‌اش کشته شد و مقامات روسیه گفتند که این حادثه توسط عاملان اوکراینی طراحی شد.   هم‌چنین چندین رسانه آمریکایی به نقل از منابعی ناشناس گزارش دادند که واشنگتن معتقد است مقامات اوکراینی در این «ترور» دست داشتند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • نماینده ایران: حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • آمریکا مانع حضور نماینده روسیه در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل شد